STOPWATCH NATIONAL 2024: DE MEESTER EN ZIJN JONGE ANTAGONISTEN IN GLEN HELEN (2024)

Broc Tickle is nog niet met pensioen, hij heeft het druk gehad als officiële testrijder van Kawasaki, maar nu Adam Cianciarulo met pensioen is, besloot hij weer te gaan racen. Het was een goede beslissing.

FOTO'S DOOR DEBBI TAMIETTI

Toen Glen Helen aankondigde dat het 'Stopwatch National:'-evenement op donderdag open zou zijn voor alle AMA Pro's, met een portemonnee van $ 10,000, geen toegangsprijs, trainingen voor alleen Pro voor en na de Pro-manches van de Stopwatch National en dat iedereen, van nationale kapers voor fabrieksrijders, zouden de kans krijgen om veel ronden te draaien op een voormalig AMA National-circuit voordat het openingskampioenschap AMA National Motocross op 25 mei wordt gehouden op Pala Raceway.

Terwijl de meer dan 40 rijders de uitgestrekte en steile Talladega eerste bocht in stormden, was het publiek verbijsterd dat twee GasGas MC250 rijders, Ryder DiFrancesca en Pierce Brown, tegen alle 450 rijders om de holeshot streden.

Derek Drake nam de leiding weg van de 250 jongens die de eerste grote bergop gingen en leidde meer dan de helft van de eerste manche. Vervolgens kwamen Pierce Brown, Ryder DiFrancesco, BrocTickle en off-road racer Dante Oliveira allemaal achter elkaar voorbij. Drake zou later met een of ander probleem van de baan verdwijnen.

Het leek voor veel fans en huidige Pro-rijders een heel ongebruikelijk idee. Glen Helen wist dat de meeste fabrieksteams, die in Florida testen, hun rijders niet zouden invoeren, maar Glen Helen deed het niet echt voor Sexton, Lawrence, Anderson, Barcia, Cooper, Stewart, Hampshire, Kitchen, Deegan, Vialle of McAddo - het is ontworpen om rijders die geen eigen testbaan hebben de kans te geven om zowel hun motor als hun lichaam te testen in twee manches van 30 minuten op een perfect geprepareerde baan.

Dit is het bovenste derde deel van de enorme klim naar de top van Mount Saint Helen. Derek Drake (52) leidt met Pierce Brown (39) tweede, Ryder DiFrancesco (34) derde, Broc Tickle (20) vierde, Dante Oliveira (1) vijfde, Marshal Weltin (75) zesde, Romain Pape (68) zevende, Trevor Stewart (75) achtste, Julian Beaumer (929) negende en Josh Varize (78) tiende.

En vanuit historisch perspectief was het geen nieuw idee. Het was niet eens een allereerste idee. In feite had Glen Helen in 2004, 2005, 2006, 2007 en 2008 exact dezelfde opwarmrace georganiseerd. Destijds heette het de "Prequel" en kreeg het grote sponsoring van de Primm Collection, Yamaha en Parts. Onbeperkt. Bovendien betaalde het een portemonnee van $ 20,000, verdeeld over afzonderlijke klassen van 250 en 450. De grote spelers in de “Prequel” -races waren Brett Metcalfe, Trey Canard, Josh Grant, Grant Langston en Mike Alessi . Wat de belangstelling nog groter maakte, was dat, aangezien de Stopwatch National 2024 op donderdag zou worden gehouden, de lokale amateurracers zichzelf zouden kunnen testen op hetzelfde circuit als de Pro's - met de veiligheidsfactor waarmee de Pro's niet op de baan zouden zijn. hen en ze zouden niet op de baan zijn als de Pro's daar waren.

Ryder DiFrancesco (34) eindigde de dag dankzij goede starts als tweede in het algemeen klassem*nt. Opgemerkt moet worden dat de door de fabriek gesponsorde rijders hun draadroosters meebrachten om op te starten, terwijl het grootste deel van het veld geen roosters had.

Julien Beaumer zette zijn KTM 250SXF op de derde plaats in het algemeen klassem*nt met hard rijden gedurende een 5-2 dag.

In werkelijkheid is de “2024 Stopwatch National” pas 16 jaar na de laatste “Prequel” begonnen, die ook een week voor het begin van het nationale seizoen werd gehouden – hoewel de eerste National destijds vaak ook in Glen Helen plaatsvond.

Maarschalk Weltin (75) gebruikte een deel van zijn knowhow uit Michigan om door het zware vuil van Glen Helen heen te komen en 6-5 te worden voor de vijfde plaats in het algemeen klassem*nt. Hier achtervolgt maarschalk Julien Beaumer (929).

Derek Kelley (53) van AEO bereikte de top zes van het algemeen klassem*nt na een 14e plaats in de eerste manche, door naar een fenomenale 4e plaats te racen in de tweede manche.

Op een normale donderdag mogen toeschouwers in Glen Helen gratis naar binnen - alleen rijders die komen oefenen moeten betalen, maar voor de "Stopwatch National" konden toeschouwers voor $ 10 binnenkomen door zich online aan te melden. Toeschouwers die geen gebruik maakten van het online aanbod moesten bij de poort $ 20 betalen.

Er waren fabrieksrijders die alleen voor de Pro-Only-oefensessies kwamen, terwijl ze het raceformat met twee manches verlieten - onder meer Jo Shimoda, Jason Anderson, Seth Hammaker, Cameron McAdoo en zelfs Marvin Musquin was erbij.

Niet elke rijder wilde racen, maar ze wilden de kans niet opgeven om in Glen Helen te rijden op een perfect geprepareerde baan zonder dierenartsen of amateurs in de weg. Jason Anderson (21) reed de oefensessies die alleen voor Pro's waren.

Jason Anderson werd in de oefenmodus vergezeld door Cameron McAdoo (63).

Jo Shimoda (30) test bij Glen Helen met alle lokale vaste klanten, meer dan welke andere fabriek dan ook. rijder, maar hij koos ervoor om niet de “Stop Watch National” te rijden, maar toch te oefenen.

Seth Hammaker (43) sloot zich aan bij Anderson, McAdoo en Shimoda om de knikken in de Pro-only-praktijk op te lossen.

Degenen die cynisch zijn en misschien denken dat Glen Helen geld probeerde te verdienen aan de ‘Stopwatch National’ – niets is minder waar. Glen Helen zette de portemonnee van $ 10,000 in, liet alle Pro-rijders gratis binnen en zag af van hun toegangsprijs voor de drie oefensessies en twee manches. En vervolgens schonk ik al het geld van de toegangsprijs aan een goed doel. Ze waren van plan het geld aan de medische ploeg van Alpinestars te geven, maar wilden graag iets doen voor de vaste klant van Glen Helen en de familie van 6D Helmet's hoofdingenieur Robert Reisinger. Robert is vrijdag overleden.

Deze Pee-Wee-rijder kwam vóór de trofee-uitreiking naar Julien Beaumer toe en zei: "Mooie race." Julien antwoordde: "Bedankt, wil je mijn bril hebben?" Het maakte de dag van de jongen goed en hij liet iedereen die ernaar wilde kijken Juliens bril zien.

We denken dat de monteur op de voorgrond 's morgens alle andere monteurs heeft gebeld en heeft gezegd: 'Hé, laten we vandaag allemaal zwart dragen.'

Wat de daadwerkelijke race betreft, deze was een groot succes. Er waren 47 Pro's aangemeld, de meeste van kaperteams of pure kapers. De Pro's kwamen uit Michigan, Arizona, Colorado, Montana, Washington, Iowa, Oregon, Minnesota en natuurlijk Californië. In de ochtend kregen ze een Pro-Only oefensessie op wat een circuit van 2 minuten en 30 seconden bleek te zijn (toen het glad was), met alle bezienswaardigheden van Glen Helen (de eerste bocht van Talladega, klim naar de top van Mt. Saint Helen, de 22 verdiepingen tellende afdaling, een explosie in het kloofgedeelte dat terugleidde naar de heupsprong, de drievoudige stap omhoog (verkleind tot een lang tafelblad voor de amateurs) en de steile Velodrome-bocht.

Mateo Oliveira (831) eindigde als negende overall met een 10-10 dag. Zijn broer Dante werd vierde met 4-6. Andere offroad-professionals waren Cole Martinez (8-27) en Trevor Stewart (11-43).

MXA's Josh Mosiman (171) eindigde als 12e algemeen en dat deed hij ook al was hij betrokken bij een crash in de eerste bocht en stond op de laatste plaats en racete zich met 32 ​​rijders terug om 11e te worden in de tweede manche.

De snelste rondetijd in de eerste Moto werd neergezet door Derek Drake op Suzuki, die in ronde drie een 2:30.180 noteerde (maar de manche niet afmaakte), GasGas-fabrieksrijder Pierce Brown, die de eerste manche holeshot pakte op een GasGas MC250F in het gecombineerde 250/450 deelnemersveld klokte een 2:30.650 vóór de 2:30.783 van GasGas-teamgenoot Ryder DiFrancesco.

Josh Varize (48) kwam vers van het Supercross-circuit en werd 15-32 voor de 21e overall.

In de tweede Pro-manche reed Broc Tickle de holeshot en reed weg met de overwinning met een rondetijd van 2: 34.576. De tweede snelste was Pierce Brown, die 2:34 reed. 837 in de derde ronde, om 50 meter later uit de race te crashen. Ryder DiFrancesco was de derde snelste (2:35.630), met KTM's Julian Beaumer vierde op 2:35.730. Slechts negen van de 34 finishers van de tweede manche wisten onder de twee minuten en 40 seconden te komen.

Deze onbekende rijder is waarschijnlijk blij dat niemand zijn voorste nummerplaat kan lezen, omdat de slaapplaats deze bedekt heeft. Hij reed uit een spoor en sloeg een middenstoot in deze berm.

Zijn problemen hielden daar echter niet op. Hij ging snel genoeg om de berm te beklimmen en in de lucht te worden gegooid. Let op de verbaasde blik van Jody Weisel op de achtergrond.

De oude meester, Broc Tickle, heeft niet meer op het strand gelegen sinds hij stopte met racen, maar is nu Kawasaki's fulltime testrijder geworden. Hij heeft ronden geregistreerd en dat was te zien. De 35-jarige Broc Tickle pakte de eindoverwinning en de eerste prijs van $ 4000 met een 3-1 op Ryder DiFrancesco 2-3, Julian Beaumer's 5-2 en offroad-racer Dante Oliveira's 4-6. Hieronder ziet u de top 30 finishers.

Broc Tickle (midden) viert zijn overwinning door een zeer zware, vergulde antieke klok te hijsen en een cheque van $ 4000 te hijsen. Ryder DiFrancesco (links) werd tweede in het algemeen klassem*nt en Julien Beaumer (rechts) werd derde.

GLEN HELEN STOPWATCH NATIONALE RESULTATEN 2024
1. Broc Tickle (Kaw)…3-1
2. Ryder Difrancesco (gas)…2-3
3. Julien Beaumer (KTM)…5-2
4. Dante Oliveira (KTM)…4-6
5. Maarschalk Weltin (Yam)…6-5
6. Derek Kelley (KTM)…14-4
7. Parker Ross (eer)…2-7
8. CJ Benard (KTM)…10-10
9. Mateo Oliveira (KTM)…13-8
10. Romain Pape (Gas)…9-13
11. Robbie Wageman (Yam) ... 17-9
12. Josh Mosiman (KTM)… 16-11
13. Brock Bennett (Kaw)…19-12
14. Revn Gordon (Kaw)…18-14
15. Pierce Brown (gas)...1-31
16. Cole Martinez (hon)…8-27
17. Jaxon Pascal (hon)…10-16
18. Dayton Briggs (Hus)…7-30
19. Cameron Horner (eer)…21-17
20. Kyle Epperson (eer)…27-18
21. Josh Varize (KTM) ... 15-32
22. Max Lewis (KTM)…30-19
23. RJ Warda (KTM)…28-21
24. Scotty Verheghe (Gas)…36-15
25. Kyle Wise (Kaw)…24-28
26. Dominic Desimone (Hon) ... 24-28
27. Brauden Lessler (KTM)…32-22
28. Ryder Partridge (Yam)…34=23
29. Jaret Finch (Hus)…29-29
30. Trevor Stewart (Yam)… 11-43

BEKIJK DE “STOP WATCH NATIONAL”-VIDEO VAN $ 2024

STOPWATCH NATIONAL 2024: DE MEESTER EN ZIJN JONGE ANTAGONISTEN IN GLEN HELEN (21)

STOPWATCH NATIONAL 2024: DE MEESTER EN ZIJN JONGE ANTAGONISTEN IN GLEN HELEN (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 6365

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.